Showing 1-10 of 203 results

Меморандум за соработка помеѓу Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија, АБИТ и Институтот за бизнис и менаџмент ХЕИДЕЛБЕРГ Скопје.

јуни 13, 2020
0

На 29 ноември 2018 година беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија, Академијата за банкарство и информатичка технологија – АБИТ и Германскиот институт …

ШКОЛА ЗА СОВРЕМЕНИ ДИРЕКТОРИ НА УСТАНОВИ ЗА ДЕЦА (градинки)

јуни 13, 2020
0

Се реализираше модул 1 од Школата за современи директори на градинки во Струмица (Македонија) во согласност со германската методологија, на тема: Лидерство и управување во современа установа за деца (градинка) …

ЗАЕДНИЧКА СОРАБОТКА ВО ОБЛАСТА НА СЕРТИФИКАЦИЈАТА И СТРУЧНОТО ГЕРМАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

јуни 13, 2020
0

Претставникот на германскиот институт Хајделберг во Скопје и извршниот директор на АБИТ д-р Наумоски на средба со амбасадорот на Молдавија, Стефан Горда. Претставникот на германскиот институт Хајделберг во Скопје и …

ШКОЛА ЗА СОВРЕМЕНИ ДИРЕКТОРИ НА ОСНОВНИ И СРЕДНИ УЧИЛИШТА

јуни 13, 2020
0

Се реализираше модул 1 од Школата за современи директори на основни и средни училишта во средното училиште „Јане Сандански“, Струмица (Македонија) во согласност со германската методологија, на тема: Лидерство и …

Проф. д-р Дон Грин ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР НА ФОНДАЦИЈАТА НАПОЛЕОН ХИЛ

јуни 13, 2020
0

Wise, Virginia, Проф. д-р Дон Грин (Извршен директор на Фондацијата Наполеон Хил на Универзитетот во Вирџинија). „Надмудрување со ѓаволот“ е книга на Наполеон Хил, со прибелешки од Шерон Лехтер. Првично …

“ПРИНЦИПИ НА УСПЕХ”

јуни 13, 2020
0

На 20.12.2018 година, Napoleon Hill School of Learning во рамките на Институтот за бизнис и менаџмент ХЕИДЕЛБЕРГ – Скопје организираше (БЕСПЛАТЕН) мотивационен семинар за млади и идни претприемачи на тема: …

ИНТЕРВЈУ – Проф. Д-р Мајк Шулце

јуни 13, 2020
0

ИНТЕРВЈУ – Проф. Д-р Мајк Шулц Професор по контролинг, сметководство и финансиско управување на European Management School (EMS), Мајнц / Германија и Институт за бизнис и менаџмент Хајделберг Скопје. 1. …