Showing 11-20 of 207 results

Германски модел на двојно стручно образование- проф. д-р Синиша Наумоки на утринска програма на Алфа ТВ

јуни 14, 2020
0

Утринска програма на Алфа ТВ, проф. д-р Синиша Наумоски, извршен директор на АБИТ, говори за германскиот модел на специјалистичкото дуално образование кој заедно со германската високообразовна установа „Институт за бизнис …

BRANCH во АБИТ и Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг Скопје: Важноста на дуалното образование во банкарскиот и финансискиот сектор

јуни 14, 2020
0

Целта на настанот беше да се истакне важноста од дуалното образование кое што го нуди академијата и германскиот институтот, а придонесува за поголем развој на банкарскиот и финансискиот сектор. На …

#УспехотСеУчи

јуни 14, 2020
0

#УспехотСеУчи ГЕРМАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Гостување во МТВ 1 Германски вредности во Македонија Германската филозофија за дуално стручно постдипломско образование Германски образовен систем во Македонија Моќна едукативна програма за …

Проф.Д-р Роналд Глејх (партнер на Horvath Academy, професор на универзитетот EBS, Германија и извршен директор на бизнис школата на EBS – SIIE)

јуни 14, 2020
0

Во живо од Острих-Винкел, од универзитетот EBS (Германија): Порака од проф. Д-р Роналд Глеих (партнер на Horvath Academy, професор на универзитетот EBS, Германија и извршен директор на бизнис школата …

Нашиот претседател на Деканската управа гостин на новогодишната забава на CDU OV Hirschberg an der Bergstraße

јуни 14, 2020
0

Нашиот претседател на Деканската управа госнин на новогодишната забава на CDU OV Hirschberg an der Bergstraße Gerne bin ich der Einladung der CDU OV Hirschberg an der Bergstraße gefolgt und …

ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО Е КЛУЧНА КАРАКТЕРИСТИКА ЗА ПОЗИТИВНА ЕВАЛУАЦИЈА НА ЕКОНОМИЈАТА

јуни 14, 2020
0

ИНТЕРВЈУ за списанието „е-банкар“ Македонија, проф. Д-р Улрих Зејтел, извршен директор на ФОРУМ Институт за менаџмент – Германија и претседател на Деканската Управа на Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг …

НАШИОТ НОВ ПАРТНЕР ЗА ГЛОБАЛЕН УСПЕХ!

јуни 14, 2020
0

Иновативноста, трансформацијата и претприемништвото се движечките сили зад економијата која е брзорастечка и со високи перформанси. “STRASCHEG INSTITUTE FOR INNOVATION, TRANSFORMATION & ENTREPRENEURSHIP (SITE)” при EBS Business School се …

FORUM Institute for Management, HEIDELBERG (Germany) Наш Партенер во Пилар 1: СЕМИНАРИ & КОНФЕРЕНЦИИ

јуни 14, 2020
0

FORUM Institute for Management, HEIDELBERG (Germany) Наш Партенер во Пилар 1: СЕМИНАРИ & КОНФЕРЕНЦИИ Досега, повеќе од 300.000 професионалци и директори од сите европски земји учествуваа на настани …

Интервју со г-дин Шулц

јуни 14, 2020
0

Професорот Мајк Шулц имаше предавање во Македонија и зборуваше за можностите за студенти од Балканот да студираат во Германија, со цел да се здобијат со германска професионална диплома “Business Controller …