Showing 1-10 of 213 results

Вклучување во живо од С. Р. Германија, со дискусија во рамките на Глобалната недела на претприемништво, на тема: „ДУАЛНО ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ – ИДНИНАТА НА МЛАДИТЕ“

ноември 16, 2022
0

Вклучување во живо од С. Р. Германија, со дискусија во рамките на Глобалната недела на претприемништво, на тема: „ДУАЛНО ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ – ИДНИНАТА НА МЛАДИТЕ“ На самиот старт на Глобалната …

Состанок за зајакнување на соработката помеѓу македонските и германските компании, преку платформата „ХАЈДЕЛБЕРГ Факултет во Скопје“

октомври 24, 2022
0

Состанок за зајакнување на соработката помеѓу македонските и германските компании, преку платформата „ХАЈДЕЛБЕРГ Факултет во Скопје“ Успешно заокружена работна седмица, со онлајн состанок меѓу Управата на Институтот Хајделберг во Скопје, …

#ХАЈДЕЛБЕРГинтервју: Запознајте ја Емилија Деспотовска, дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни на Академијата за „BI & BIG DATA“?

септември 27, 2022
0

#ХАЈДЕЛБЕРГинтервју: Запознајте ја Емилија Деспотовска, Senior Credit Analyst во ХАЛКБАНКА АД Скопје и дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни на Академијата за „BI & BIG DATA“?   Дали може да …

#АБИТинтервју: Запознајте ја Андриана Матлиоска, (Certification for Corporate Governance & Compliance)

септември 27, 2022
0

#АБИТинтервју: Запознајте ја Андриана Матлиоска, compliance officer во Силк Роуд Банка АД Скопје и дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни на Академијата за „Corporate Governance & Compliance“.   Дали може …

#АБИТинтервју: Запознајте го Никола Јорданов, („Кредитна анализа и управување со ризици“)

септември 6, 2022
0

#АБИТинтервју: Запознајте го Никола Јорданов, кредитен аналитичар во Шпаркасе банка АД Скопје и дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни од Академијата за „Кредитна анализа и управување со ризици“ Дали може …

#ХАЈДЕЛБЕРГинтервју: Запознајте ја Анита Котеска ((“Business Intelligence and Big Data“ specialists)

септември 5, 2022
0

#ХАЈДЕЛБЕРГинтервју: Запознајте ја Анита Котеска, Менаџер за бизнис развој и развој на продукти во „Јонгис софтвери“ и дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни од 4-тата генерација на успешно сертифицирани специјалисти …

#АБИТинтервју: Запознајте ја Драгица Стаменковиќ (Управување со ризици и Кредитна анализа)

август 31, 2022
0

#АБИТинтервју: Запознајте ја Драгица Стаменковиќ, Раководител на експозитура на НЛБ Банка АД Скопје во Куманово и дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни од 5-тата генерација на Академијата за „Кредитна анализа …

Официјален состанок на Управата на Институтот ХАЈДЕЛБЕРГ во Скопје и Државниот дуален универзитет за соработка од Баден-Виртемберг

август 16, 2022
0

На денешниот датум, 16 август 2022 година, Деканатскиот одбор и претставниците на Институтот за Бизнис и Менаџмент ХАЈДЕЛБЕРГ Скопје, остварија официјален состанок со претставници од седиштето на Дуалниот државен универзитет …

Трилатерална средба помеѓу Амбасадата на С.Р. Германија во Скопје, Делегацијата на германското стопанство и претставници од Хајделберг и Манхајм: Што понатаму?

јули 8, 2022
0

Во рамките на официјалната посета на германската делегација во Скопје, претставниците од управата на Институтот во Хајделберг и Баден-Виртемберг и дел од раководството од Државниот дуален универзитет од Манхајм – …

Соопштение: Одржана 5-тата интернационална контролинг конференција: Поголема афирмација на контролинг професијата во македонските компании и земјите од Западен Балкан

јули 6, 2022
0

Истакнати домашни и странски општествени лидери и специјалисти во областа контролинг ги споделија своите искуства и експертиза на хибриден интернационален контролинг настан, во рамки на: „Предизвици во контролингот: Одржливост | Нови …