ФОРУМСКА ДЕБАТА_ “Перспективи за младите луѓе од полноправното членство од земјата во НАТО и ЕУ – влијанието врз монетарната политика, бизнисот и пазарот на капитал ” IBMHS.EU

На 18 октомври 2018 година, Институтот за бизнис и менаџмент ХАЈДЕЛБЕРГ Скопје (IBMHS) организираше форумска дебата на тема: “Перспективи за младите луѓе од полноправното членство од земјата во НАТО и ЕУ – влијанието врз монетарната политика, бизнисот и пазарот на капитал ” IBMHS.EU Говорници беа:

  • Д-р Синиша Наумоски, Управен директор на IBMHS
  • Проф. д-р Улрих Зејтел, претседател на Деканскиот одбор на IBMHS
  • Д-р Кочо Анѓушев, вицепремиер на Република Македонија
  • Д-р Анита Ангеловска Безоска, гувернер на Народна Банка на Република Македонија
  • Г-дин Бранко Азески, Претседател на Стопанската комора на Македонија
  • М-р Нора Алити, претседател на Комисијата за хартии од вредност на Р.М.
  • Д-р Иван Шверко, член на Меѓународниот советодавен одбор на Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг – Скопје и професор (Хрватска)
  • Г-дин Веселин Халачев, претседател на Здружението за помош на мали и средни претпријатија – Обединети бизнис клубови (UBC) – Бугарија

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email