УБАВИ ВЕСТИ ОД АМСТЕРДАМ

На 18 септември 2021 година, официјално, Германскиот институт Хајделберг од Скопје се здоби со највисока меѓународна престижна акредитација во професијата CONTROLLING – прва на Западен Балкан. На годишното собрание на IGC (Internation Group of Controlling) во Амстердам, во група од над 30 одлични експерти за controlling, Институтот Хајделберг од Скопје беше официјално промовиран во институција со „стандарди за квалитет на IGC“ (“IGC quality standards”).

‼ФАКТИ: ➡ Ние сме полноправна членка на светската асоцијација за стандарди за КОНТРОЛИНГ International Group of Controlling повеќе од 6 години. ➡ После 6 години искуство во едукација за contolling заедно со #АБИТ, и завршени 75 слушатели во 6 генерации, сега сме акредитирани со „IGC quality standards„. ➡ Исто така, имаме одржани 4 интернационални конференции за контролинг со околку 400 учесници.

🔵CERTIFIED CONTROLLER
German Educational Program implemented by the Heidelberg Institute Skopje and the Frankfurt School
The program leaders are:
– Prof. Dr. Ronald Gelich, Director at Center for Performance Management & Controlling, Frankfurt School of Finance & Management
– Prof. Dr. Sinisha Naumoski, Chairman of the Academic Council at #ABIT & Member of the National Bank Council

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email