IBMHS новости

Вклучување во живо од С. Р. Германија, со дискусија во рамките на Глобалната недела на претприемништво, на тема: „ДУАЛНО ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ – ИДНИНАТА НА МЛАДИТЕ“

Вклучување во живо од С. Р. Германија, со дискусија во рамките на Глобалната недела на претприемништво, на тема: „ДУАЛНО ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ – ИДНИНАТА НА МЛАДИТЕ“ На самиот старт на Глобалната

Прочитајте повеќе

Состанок за зајакнување на соработката помеѓу македонските и германските компании, преку платформата „ХАЈДЕЛБЕРГ Факултет во Скопје“

Состанок за зајакнување на соработката помеѓу македонските и германските компании, преку платформата „ХАЈДЕЛБЕРГ Факултет во Скопје“ Успешно заокружена работна седмица, со онлајн состанок меѓу Управата на Институтот Хајделберг во Скопје,

Прочитајте повеќе

#ХАЈДЕЛБЕРГинтервју: Запознајте ја Емилија Деспотовска, дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни на Академијата за „BI & BIG DATA“?

#ХАЈДЕЛБЕРГинтервју: Запознајте ја Емилија Деспотовска, Senior Credit Analyst во ХАЛКБАНКА АД Скопје и дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни на Академијата за „BI & BIG DATA“?   Дали може да

Прочитајте повеќе

#АБИТинтервју: Запознајте ја Андриана Матлиоска, (Certification for Corporate Governance & Compliance)

#АБИТинтервју: Запознајте ја Андриана Матлиоска, compliance officer во Силк Роуд Банка АД Скопје и дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни на Академијата за „Corporate Governance & Compliance“.   Дали може

Прочитајте повеќе

#АБИТинтервју: Запознајте го Никола Јорданов, („Кредитна анализа и управување со ризици“)

#АБИТинтервју: Запознајте го Никола Јорданов, кредитен аналитичар во Шпаркасе банка АД Скопје и дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни од Академијата за „Кредитна анализа и управување со ризици“ Дали може

Прочитајте повеќе

#ХАЈДЕЛБЕРГинтервју: Запознајте ја Анита Котеска ((“Business Intelligence and Big Data“ specialists)

#ХАЈДЕЛБЕРГинтервју: Запознајте ја Анита Котеска, Менаџер за бизнис развој и развој на продукти во „Јонгис софтвери“ и дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни од 4-тата генерација на успешно сертифицирани специјалисти

Прочитајте повеќе

#АБИТинтервју: Запознајте ја Драгица Стаменковиќ (Управување со ризици и Кредитна анализа)

#АБИТинтервју: Запознајте ја Драгица Стаменковиќ, Раководител на експозитура на НЛБ Банка АД Скопје во Куманово и дел од нашето портфолио на #УспешниПриказни од 5-тата генерација на Академијата за „Кредитна анализа

Прочитајте повеќе

Официјален состанок на Управата на Институтот ХАЈДЕЛБЕРГ во Скопје и Државниот дуален универзитет за соработка од Баден-Виртемберг

На денешниот датум, 16 август 2022 година, Деканатскиот одбор и претставниците на Институтот за Бизнис и Менаџмент ХАЈДЕЛБЕРГ Скопје, остварија официјален состанок со претставници од седиштето на Дуалниот државен универзитет

Прочитајте повеќе

Трилатерална средба помеѓу Амбасадата на С.Р. Германија во Скопје, Делегацијата на германското стопанство и претставници од Хајделберг и Манхајм: Што понатаму?

Во рамките на официјалната посета на германската делегација во Скопје, претставниците од управата на Институтот во Хајделберг и Баден-Виртемберг и дел од раководството од Државниот дуален универзитет од Манхајм –

Прочитајте повеќе