Мастер во Управување со деловни податоци и деловна информатика (една година)

ПРВ СЕМЕСТАР

30 ЕКТС

 • ЕКТС: 10
 • часови: 5+1
 • време: 250 часови
 • ЕКТС: 8
 • часови: 4+1
 • време: 200 часови
 • ЕКТС: 10
 • часови: 5+1
 • време: 250 часови

3.1. Машинско учење
3.2. Применета дигитална криптографија
3.3. Напредни инфраструктурни решенија за модерни податочни центри

 • ЕКТС: 6
 • часови:
 • време: 150 часови

4.1. Техники на стрест тестирање и економетриски техники во финансии
4.2. Академско пишување и управување со проекти
4.3. Microsoft Official Certification – MOC
4.4. Ревизор на информациски системи (сертификат CISA/ISACA)
4.5. Офицер за безбедност на информациски системи (сертификат CISМ/ISACA)

ВТОР СЕМЕСТАР

30 ЕКТС

 • ЕКТС: 20
 • часови:
 • време: 250 часови
 • ЕКТС: 10
 • часови: 5+1
 • време: 250 часови

2.1. Кибер сигурност
2.2. Промени во деловните процеси потпомогнати од информациската технологија
2.3. Софтверско програмирање на уреди
2.4. Мобилни решенија за деловни корисници

По завршување на студиите, ќе се стекнете со назив МБА| Управување со Деловни податоци и Деловна Информатика

Забелешка: имате можност да изберете помеѓу различни ЕУ и САД сертификати и да ги фокусирате студиите на МБА со специјалистичко планирање на вашата кариера:

Согласно Закон програмата ќе започне од 2022/2023 учебна година. Останете со нас за да бидете во тек со најновите информации.

АПЛИЦИРАЈТЕ ВЕДНАШ

НАШИТЕ ПРОГРАМСКИ ПАРТНЕРИ

Play Video

МЕЃУНАРОДНО ПРИЗНАТИ ЕДУКАТИВНИ ПРОГРАМИ

Нашите меѓународно признати стандарди за квалитет и германското стручно образование можат да ве издвојат. Курсевите се развиваат од врвни експерти кои ќе ви помогнат да ги добиете најпотребните вештини

ШТО ЌЕ САКАТЕ ОД ПРОГРАМИТЕ IBMHS

What People Say

What People Say
marko krcoski

Марко Крцоски

Слушател на специјализацијата за Управување со ризици и кредитна анализа

Знаев дека предавачите ќе бидат одлични, но бев изненаден колку бев среќен нуркајќи во податоците за нашите проектни задачи. Ја препорачувам оваа сертификација на сите професионалци кои сакаат да се развиваат во полето на управување со ризици и кредитна анализа.

slika Svetlana

Светлата Ортаковска Муртовска

слушател на прва генерација на обуката Master in Digital Marketing

Бев дел од првата генерација слушатели на Академијата за Digital Marketing во период од 2 семестри. Пред да ја донесам конечната одлука и да аплицирам, размислував за неколку различни институции кои организираа обуки од сличен вид.
Но дeталниот план на предмети и содржина што ќе се изучува, интернационалната сертификација, професионалниот однос на вработените кои секогаш беа подготвени за дополнителни прашања беа само дел од деталите кои придонесоа за мојата конечна одлука.
Оваа Академија исполни повеќе од моите очекувања. Предавачите беа професионалци во својата област кои на најдобар начин со комбинации на теорија и работа на реални проекти несебично го пренесоа своето знаење.
По завршување на Академијата за Digital Marketing комплетно сум подготвена за нов правец и предизвик на професионален план, се повеќе актуелен и баран во денешно време.
Моментално заедно со менторот работиме на Мастер теза, предизвик кој со задоволство го прифатив и се надевам дека ќе се реализира успешно

Sabine-Plogmann,-Operative-Manager

Sabine Plogmann

ОПЕРАТИВЕН МЕАНЏЕР

„Како што Херберт Спенсер еднаш рекол – Големата цел на едукацијата не е знаењето туку акцијата. Акцијата беше најголемата лекција зошто учев на Германскиот Институт – IBMHS

Andreas-Müller,-Digital-Marketing-professional

Andreas Müller

ЕКСПЕРТ ЗА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

 Часовите ми дадоа упатства за одредување на целите и приоритетите на кампањите, развој на кампањи и поставување на целите на рекламирањето.“

Peter-Packer,-Graphic-Design-specialist

Peter Packer

ЕКСПЕРТ ЗА ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

„Со посетување на часовите, научив како да го користам Adobe Photoshop иако никогаш претходно не сум ја користел оваа програма. Низ серија практични предавања научив се што ми беше потребно за да станам иден професионалец за дизајн или дигитално објавување.“

Mike-Hacker,-CEO

Mike Hacker

CEO

 За мене, придобивките од програмите на Институтот се создавање постојано креативна интелигенција и градење и одржување на мојата мотивација.“

Bernd-Neumann,-IT-manager

Bernd Neumann

ИТ МЕНАЏЕР

„Во склоп на IBMHS програмите вклучени се исто така и реализација на домашни и меѓународни семинари и конференции во партнерство со најголемиот германски институт за неформална едукација, ФОРУМ Институтот за менаџмент од Хајделберг во областите на менаџмент; фармација и здравство; патенти, трговски марки и лиценци; финансиски услуги; човечки ресурси; controlling; даноци; сметководство и информатички технологии; личен развој на менаџери и асистенти на менаџери; и право. Тоа значи одлична релевантност на сертификатите.“