Проф. д-р Дон Грин ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР НА ФОНДАЦИЈАТА НАПОЛЕОН ХИЛ

Wise, Virginia, Проф. д-р Дон Грин (Извршен директор на Фондацијата Наполеон Хил на Универзитетот во Вирџинија).

„Надмудрување со ѓаволот“ е книга на Наполеон Хил, со прибелешки од Шерон Лехтер. Првично беше напишана во 1938 година од Хил, но се вели дека била премногу контроверзна за да биде објавена во тој временски период. Издадено е од издавачот Стерлинг во јуни 2011 година.

Имено, Хил е еден од најголемите креатори на успешни претприемачи како што се Хенри Форд, Џон Роквелер и советник на двајца американски претседатели: Вудроу Вилсон и Френклин Рузвелт. Хил е одличен инспиратор на актуелниот претседател Доналд Трамп, за кој сведочи во книгите објавени од Фондацијата.

Од 2019 година во Македонија, ќе имаме можност да ја проучиме неговата филозофија на успех преку Napoleon Hill School, како дел од Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг Скопје.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email