Showing 1-10 of 87 results

ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО Е КЛУЧНА КАРАКТЕРИСТИКА ЗА ПОЗИТИВНА ЕВАЛУАЦИЈА НА ЕКОНОМИЈАТА

јуни 14, 2020
0

ИНТЕРВЈУ за списанието „е-банкар“ Македонија, проф. Д-р Улрих Зејтел, извршен директор на ФОРУМ Институт за менаџмент – Германија и претседател на Деканската Управа на Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг …

Меморандум за соработка помеѓу Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија, АБИТ и Институтот за бизнис и менаџмент ХЕИДЕЛБЕРГ Скопје.

јуни 13, 2020
0

На 29 ноември 2018 година беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија, Академијата за банкарство и информатичка технологија – АБИТ и Германскиот институт …

ЗАЕДНИЧКА СОРАБОТКА ВО ОБЛАСТА НА СЕРТИФИКАЦИЈАТА И СТРУЧНОТО ГЕРМАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

јуни 13, 2020
0

Претставникот на германскиот институт Хајделберг во Скопје и извршниот директор на АБИТ д-р Наумоски на средба со амбасадорот на Молдавија, Стефан Горда. Претставникот на германскиот институт Хајделберг во Скопје и …

Соработка, услови и перспективи

јуни 13, 2020
0

На 13 февруари 2019 година, претставникот на германскиот капитал на Хајделберг во Скопје и извршниот директор на АБИТ, проф. д-р Синиша Наумоски се сретна со директорот на Дирекцијата за финансиска …

New Tech. Academy при Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг Скопје и АБИТ

јуни 13, 2020
0

New Tech. Academy при Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг Скопје и АБИТ, Гости на # UtrinskaTelma каде ја најавуваме новата академска година која започнува во септември 2019 година. Имено, …

AПЛИЦИРАЈ ЗА СТИПЕНДИИ!

јуни 13, 2020
0

М-р Савица Поп-Тонева, раководител на обука за дигитален маркетинг на New Tech. Academy која е дел од Германскиот институт за бизнис и менаџмент Хајделберг Скопје. New Tech. Academy ги …