Showing 1-10 of 87 results

ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО Е КЛУЧНА КАРАКТЕРИСТИКА ЗА ПОЗИТИВНА ЕВАЛУАЦИЈА НА ЕКОНОМИЈАТА

јуни 14, 2020
0

ИНТЕРВЈУ за списанието „е-банкар“ Македонија, проф. Д-р Улрих Зејтел, извршен директор на ФОРУМ Институт за менаџмент – Германија и претседател на Деканската Управа на Институтот за бизнис и менаџмент Хајделберг …

НАШИОТ НОВ ПАРТНЕР ЗА ГЛОБАЛЕН УСПЕХ!

јуни 14, 2020
0

Иновативноста, трансформацијата и претприемништвото се движечките сили зад економијата која е брзорастечка и со високи перформанси. “STRASCHEG INSTITUTE FOR INNOVATION, TRANSFORMATION & ENTREPRENEURSHIP (SITE)” при EBS Business School се …

Интервју со г-дин Шулц

јуни 14, 2020
0

Професорот Мајк Шулц имаше предавање во Македонија и зборуваше за можностите за студенти од Балканот да студираат во Германија, со цел да се здобијат со германска професионална диплома “Business Controller …

ФОРУМСКА ДЕБАТА_ “Перспективи за младите луѓе од полноправното членство од земјата во НАТО и ЕУ – влијанието врз монетарната политика, бизнисот и пазарот на капитал ” IBMHS.EU

јуни 14, 2020
0

На 18 октомври 2018 година, Институтот за бизнис и менаџмент ХАЈДЕЛБЕРГ Скопје (IBMHS) организираше форумска дебата на тема: “Перспективи за младите луѓе од полноправното членство од земјата во НАТО …

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ПЕРЕЊЕ ПАРИ И ФИНАНСИРАЊЕ НА ТЕРОРИЗАМ НОВИ РЕГГУЛААТИВИ ВО МАКЕДОНИЈА НАСПРОТИ МЕЃУНАРОДНИ ПРАКТИЧНИ ИСКУСТВА

јуни 14, 2020
0

На 01.11.2018 година, Институтот за бизнис и менаџмент ХАЈДЕЛБЕРГ Скопје (IBMHS) организираше конференција на тема: КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ПЕРЕЊЕ ПАРИ& ФИНАНСИРАЊЕ НА ТЕРОРИЗАМ НОВИ РЕГГУЛААТИВИ ВО МАКЕДОНИЈА НАСМПРЕМА МЕЃУНАРОДНИ …

ШКОЛА ЗА СОВРЕМЕНИ ДИРЕКТОРИ НА УСТАНОВИ ЗА ДЕЦА (градинки)

јуни 13, 2020
0

Се реализираше модул 1 од Школата за современи директори на градинки во Струмица (Македонија) во согласност со германската методологија, на тема: Лидерство и управување во современа установа за деца (градинка) …

“ПРИНЦИПИ НА УСПЕХ”

јуни 13, 2020
0

На 20.12.2018 година, Napoleon Hill School of Learning во рамките на Институтот за бизнис и менаџмент ХЕИДЕЛБЕРГ – Скопје организираше (БЕСПЛАТЕН) мотивационен семинар за млади и идни претприемачи на тема: …