E-Learning програми

Executive Certification

IBMHS Универзитет

ЗОШТО IBMHS

ЗОШТО IBMHS

Кариери изградени од Германија

Врвни експерти и професори кои доаѓаат од целиот свет

Уникатен пристап кон интегрирање на уметностите за предавање на банкарство, controlling и ИТ

Креативно опкружување за креативно управување

ШТО КАЖАА ЗА НАС

ШТО КАЖАА ЗА НАС
marko krcoski

Марко Крцоски

Слушател на специјализацијата за Управување со ризици и кредитна анализа

Знаев дека предавачите ќе бидат одлични, но бев изненаден колку бев среќен нуркајќи во податоците за нашите проектни задачи. Ја препорачувам оваа сертификација на сите професионалци кои сакаат да се развиваат во полето на управување со ризици и кредитна анализа.

slika Svetlana

Светлата Ортаковска Муртовска

слушател на прва генерација на обуката Master in Digital Marketing

Бев дел од првата генерација слушатели на Академијата за Digital Marketing во период од 2 семестри. Пред да ја донесам конечната одлука и да аплицирам, размислував за неколку различни институции кои организираа обуки од сличен вид.
Но дeталниот план на предмети и содржина што ќе се изучува, интернационалната сертификација, професионалниот однос на вработените кои секогаш беа подготвени за дополнителни прашања беа само дел од деталите кои придонесоа за мојата конечна одлука.
Оваа Академија исполни повеќе од моите очекувања. Предавачите беа професионалци во својата област кои на најдобар начин со комбинации на теорија и работа на реални проекти несебично го пренесоа своето знаење.
По завршување на Академијата за Digital Marketing комплетно сум подготвена за нов правец и предизвик на професионален план, се повеќе актуелен и баран во денешно време.
Моментално заедно со менторот работиме на Мастер теза, предизвик кој со задоволство го прифатив и се надевам дека ќе се реализира успешно

Sabine-Plogmann,-Operative-Manager

Sabine Plogmann

ОПЕРАТИВЕН МЕАНЏЕР

„Како што Херберт Спенсер еднаш рекол – Големата цел на едукацијата не е знаењето туку акцијата. Акцијата беше најголемата лекција зошто учев на Германскиот Институт – IBMHS

Andreas-Müller,-Digital-Marketing-professional

Andreas Müller

ЕКСПЕРТ ЗА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

 Часовите ми дадоа упатства за одредување на целите и приоритетите на кампањите, развој на кампањи и поставување на целите на рекламирањето.“

Peter-Packer,-Graphic-Design-specialist

Peter Packer

ЕКСПЕРТ ЗА ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

„Со посетување на часовите, научив како да го користам Adobe Photoshop иако никогаш претходно не сум ја користел оваа програма. Низ серија практични предавања научив се што ми беше потребно за да станам иден професионалец за дизајн или дигитално објавување.“

Mike-Hacker,-CEO

Mike Hacker

CEO

 За мене, придобивките од програмите на Институтот се создавање постојано креативна интелигенција и градење и одржување на мојата мотивација.“

Bernd-Neumann,-IT-manager

Bernd Neumann

ИТ МЕНАЏЕР

„Во склоп на IBMHS програмите вклучени се исто така и реализација на домашни и меѓународни семинари и конференции во партнерство со најголемиот германски институт за неформална едукација, ФОРУМ Институтот за менаџмент од Хајделберг во областите на менаџмент; фармација и здравство; патенти, трговски марки и лиценци; финансиски услуги; човечки ресурси; controlling; даноци; сметководство и информатички технологии; личен развој на менаџери и асистенти на менаџери; и право. Тоа значи одлична релевантност на сертификатите.“

Често поставувани прашања

Плаќањето може да го направите дирекно со кредитна картица на самата веб страна при купување на семинар или обука или преку плаќање на фактура на неколку рати, а по претходно потпишан договор.

На програмите за сертифицкација може да се запише секој оној кој сака да се доквалификува или преквалификува за избраната област. За таа цел, поседување на минамални предзнаења од избраната област на секој кандидат се олеснителна околност при изучувањто на програмите. Имено, за програмите, освен последипломските магистески студии, не се бара претходно формално високо образование.

Pillar 1 – Семинари се одржуваат во живо со физичко присуство на однапред определена локација и време. Исто така, семинари се одржуваат и онлајн во живо преку ZOOM платформата. За секој организиран семинар однапред се определени начинот, времето и местото на одржување што се објавува на самата веб страна.

Pillar 2 – Е-learning, предавањата се одржуваат онлајн. Првата категорија е предавања во живо пеку онлајн ZOOM платформата, втората категорија е преку снимени видео материјали (при купување на одредена програма, добивате пристап до видеото кое сте го купиле).

Pillar 3 – Executive Certification се одржуваат во живо со физичко присуство на групата која ја следи програмата, со однапред определен распоред за одржување на предавањата.

НАПОМЕНА: предавањата на повеќемесечните програми се одржуваат после работно време, еднаш или два пати во неделата (за секоја обука е детално објаснето во информациите на самата програма).

Предавачи на сите програми се домашни и меѓународни практичари со најмалку 10 годишно работно искуство во областите кои ги предаваат. На секоја од програмите има експерти предавачи кои стојат на располагање за вие да го „искористите“ нивното know-how.

Секој слушател добива материјали во форма на презентации, вежби, exel-и, книги, дополнители (видео и аудио) материјали и насоки каде можат да добијат повеќе информации за теми поврзани со предавањата за сите кое сакаат да го прошират своето изучување.

На германската високообразована установа Хајделберг Инститит за бизнис и менаџмент во Скопје има акредитирано (во 2018 година) 4 академски програми за магистерски студии, и тоа:

  • – MBA in Finance & Controlling (60 ECTS)
  • – MBA in Finance & Controlling (120 ECTS)
  • – Business Data Governance & Business Informatics (60 ECTS)
  • – Business Data Governance & Business Informatics (120 ECTS)

Право на запишување имаат сите завршени студенти со додипломски студии – „Bachelor“ за едногодишните програми од 60 ЕКТС, кои претходно се стекнале со 240 ЕКТС кредити, додека за запишување на две годишните магистерски програми од 120 ЕКТС, право за запишување имаат студети со претходно стекнати 180 ЕКТС.

ВАЖНО:

  • – со завршување на магистерската програма MBA in Finance & Controlling (60 или 120 ЕКТС) студентите се стекнуваат со престижни меѓународни сертификации (2 од наведените 4

Risk Management (EU Certificate according European Banking Federation in Brussels)
Credit Analysis (EU Certificate according to European Banking Federation in Brussels)
Compliance (EU Certificate according to European Banking Federation in Brussels)
Certified Controller (German Diploma from Germany)

  • – завршување на магистерската програма – Business Data Governance & Business Informatics (60 или 120 ЕКТС) студентите се стекнуваат со престижни меѓународни сертификации (2 од наведените 4):

Certificate CISA / ISACA Certificate
BI & Big Data (German Diploma)
Digital Design Communication
Certification for Developers